De Willibrord een mindful school, dit is het resultaat van het drie jaar lang trainen van leerkrachten en kinderen, van positieve resultaten en veel enthousiasme.

21e- eeuwse vaardigheid
De ontwikkeling van aandacht of opmerkzaamheid op scholen is helaas vaak een achtergebleven gebied. De Willibrord heeft hier verandering in gebracht. De Willibrord een mindful school is het resultaat van het drie jaar lang trainen van leerkrachten en kinderen, van positieve resultaten en veel enthousiasme. Vanwege de positieve resultaten is aandachtstraining onderdeel van het curriculum. We zijn er namelijk van overtuigd dat deze 21e- eeuwse vaardigheid nodig is om kinderen nog beter voor te bereiden op hun toekomst.

Alle kinderen krijgen ieder jaar een 8-weekse aandachtstraining van een gecertificeerde leerkracht.
Door de aandachtstraining leren de kinderen zichzelf beter kennen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het de concentratie van kinderen verbetert, kinderen leren beter te luisteren en rustiger worden en de dingen met aandacht te doen. Allemaal vaardigheden waarin alle kinderen nog kunnen groeien. Bovendien komt het niet alleen het leren, maar ook de rust en de sfeer in de klas ten goede.